droomgames

Droomgames

Button Bashers on tour! In de afgelopen maand was Niels in Korea en Japan, Steef in Krakau en Michael bij GamesCom in Duitsland, dat heeft hen ook in staat gesteld om enkele hele bijzondere games mee te maken. Ook was er de Button Bashers Dag 2018 bij AwesomeSpace in Utrecht waar een Super Mario Bros Wii competitie gehouden werd en een aantal toffe games gespeeld werden. Het hoofdonderwerp van deze aflevering is Droom-Games, oftewel games die de Button Bashers graag gerealiseerd zouden zien worden. Kortom, het is weer een behoorlijk gevulde podcastaflevering geworden.

Podcast 90: Droomgames

00:00:18 – Button Bashers on tour

Niels was weer een maand in Korea en Japan en vertelt over de game developers meetup die hij in Tokyo heeft bijgewoond en een bar in Piss Alley. Ook kocht hij wat retro games en moderne games in Osaka. Steef was ook in het buitenland, namelijk in Krakau (17:21) waar hij een Koreaanse schrijfster ontmoette en een flipperkastmuseum bezocht en enkele klassieke en nieuwe kasten speelde. Michael doet tot slot nog kort verslag van zijn bezoek aan GamesCom in Duitsland (28:15) waar hij onder andere een bijzondere augmented reality prototype speelde en de Toki remake en Dying Light 2.

00:47:10 – Button Bashers Dag 2018 in Awesome Space

De Button Bashers Dag bij Awesome Space was weer awesome, 29 forumleden/luisteraars kwamen langs en de meesten deden ook mee aan de New Super Mario Bros Wii Coin Battle competitie. Er werd die dag nog vanalles gespeeld waaronder twee populaire bordspellen die heel wat losgemaakt hebben.

01:16:34 – Game Talk

Niels bezocht de VR Zone in Shinjuku en speelde daar onder andere Mario Kart VR (1:20:31), Evangelion VR (1:28:12) en Dinosaur Survival Run (1:29:13). Ook heeft hij Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia uitgespeeld (1:32:32), begon hij aan Fire Emblem Fates Revelations (1:33:10) en speelde hij Nights of Azure 2 Bride of the New Moon (1:34:01) uit. Zowel Mike als Niels zijn in de ban van Dead Cells (1:35:56), en ook heeft Mike by-popular-demand Reel Fishing (1:47:31) op de PS1 gespeeld. Steef speelde Super Mario Oddysey (1:59:06) uit in het vliegtuig en speelde verder met Octopath Traveler (2:00:17).

02:14:18 – Droomgames

Wat voor game zou je willen laten maken als je de kans kreeg? Dat is de vraag waar de Button Bashers zich deze aflevering over gebogen hebben en dat heeft totaal uiteenlopende antwoorden opgeleverd. Ook blijken de voorkeuren van Michael, Steef en Niels door de tijd heen behoorlijk veranderd te zijn, al is Michael zijn mening over flight simulators onveranderd gebleven.

03:19:54 – Afsluiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *