super metroid

Super Metroid – Club Button Bashers

“We hebben een clubje opgericht…” Welkom bij de allereerste aflevering van Club Button Bashers. Een nieuwe podcast uit de koker van de Button Bashers. Niels en Mike kiezen elke keer een game uit die zij een maand lang gaan spelen. Na het spelen delen zijn hun bevindingen in de podcast. Maar een club zou geen “club” zijn als ze het slechts met z’n twee├źn zouden doen.

Daarom kan iedereen op het Button Bashers forum meedoen. Voor elke game wordt er een topic aangemaakt zodat iedereen zijn of haar herinneringen en nieuwe ervaringen kan delen. Alle input wordt meegenomen in de podcast zodat we een totaal beeld kunnen geven van alles dat iedereen meegemaakt heeft in of met de game. In de eerste aflevering speelden we Super Metroid.

Super Metroid – Club Button Bashers

Een klassieker. Dat is het gevoel dat bij velen als eerste boven komt drijven als het over Super Metroid gaat. De Super Nintendo-game kwam in 1994 uit en veroverde in die tijd al velen harten. Toch speelde Mike de game niet in 1994. En ook niet in 1995. De eerste keer dat hij echt in aanraking kwam met de game was pas in januari van 2019. Waarom dat zo lang heeft geduurd legt hij uit in de podcast.

Niels vond Super Metroid vroeger eigenlijk een beetje ongemakkelijk. Eng misschien zelfs wel. En het duurde dan ook heel lang voordat hij de schoonheid van de game onder ogen zag. Maar toen het eenmaal klikte, klikte de hele reeks. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Hij speelde de game al eerder uit maar had er totaal geen moeite mee om dat voor deze uitzending nogmaals te doen.

En wat vinden de leden van het forum van deze game? Ook daar zitten nieuwkomers en veteranen tussen. De meningen en avonturen nemen we uiteraard ook mee in deze podcast. Tot slot maken we bekend dat de volgende game voor Club Button Bashers de (remaster) is van Grim Fandango. Mocht je zin en interesse hebben om mee te praten over deze Lucasarts Adventure, dan nemen we jouw input graag mee voor de volgende aflevering.

2 gedachtes over “Super Metroid – Club Button Bashers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *