game reboots podcast

Game reboots

Steef heeft veel gespeeld voor de Game Talk, zo veel dat ie een tikkeltje langer dan gemiddeld is geworden. Niels keert terug naar een van zijn favoriete games uit 2018 en Mike is gecharmeerd van Resident Evil 2 Remake. Het hoofdonderwerp van deze aflevering zijn reboots en dan met name reboots die we graag zouden willen zien. Battle Royale Paperboy anyone?

Podcast 94: Game reboots

00:00:19 – Introductie
Naast de Button Bashers Podcast zijn er twee nieuwe spinoffs geboren: Board Game Bashers door Steef en Club Button Bashers door Michael en Niels. In Board Game Bashers reporteert Steef over de bordspellen die hij met zijn groep speelt en met Club Button Bashers verdiepen Michael en Niels zich elke periode in een game om er daarna een diepen inhoudelijke discussie over aan te gaan. Dit alles leidt tot een discussie over geluidskwaliteit in podcasts en live radio, waarin moppen weer eens een rode draad lijken te vormen.

00:22:37 – Game Talk
Niels pakte een van zijn favoriete games uit 2018 weer eens op en dat is Octopath Traveler (23:03), wanneer de discussie richting Zelda Breath of the Wild verplaatst vertelt Niels dat BOTW esthetisch bijzonder Japans is (33:15) al heeft hij in de afgelopen tijd in Japan wat obscure routes genomen. Steef heeft enorm veel Hollow Knight (43:39) gespeeld. Noemt kort nog o.a. Shaq Fu, Super Chariot (52:42), Mega Man 2 (55:19), Mario Kart 8 Deluxe (58:23), kocht een 8bitdo controller en een Nintendo Switch Online abonnement voor Tetris 99 (1:06:42), en is te spreken over de Nintendo Direct (1:15:10) van februari en natuurlijk de aankondiging van Hollow Knight Silksong (1:20:47). Michael speelde de Resident Evil 2 remake (1:32:32) waarvan hij erg onder de indruk is.

01:43:00 – Games waar we een reboot van zouden willen zien
Volgens Niels zijn reboots games die terug gaan naar de essentie van het oorspronkelijke deel uit een serie, maar dat wil niet zeggen dat dat ook per se slaagt. Zo kan het drietal wel een aantal goede en minder goede voorbeelden van reboots opnoemen, maar het is natuurlijk erg interessant om te kijken waar we graag in de toekomst een reboot van zouden willen zien.

03:20:41 – Afsluiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *